És un licor de color obscurs, de tacte viscós i d’una densitat elevada. S’elabora a Mallorca des de la segona meitat del segle XIX. S’obté mitjançant la maceració en alcohol i aigua de dos productes tropicals, la quina i la genciana. Se li afegeix sucre, que es caramel·litza durant el procés d’elaboració, figues seques, most, garrofes i alcohol d’origen vegetal. La genciana li dóna l’amargor que el caracteritza i el sucre li proporciona el color obscur que el distingeix i
el sabor dolç que té. Usat inicialment com a producte medicinal contra les
febres, avui és apreciat com a aperitiu.
El seu nom prové del nom primitiu (palo quina)
en medicina de l’escorça de la
quina. Té una graduació situada entre els 25 i els 36 graus.
El contingut en sucre és de 300-500 g/l.
El 1993 s’aprovà el Reglament de la seva denominació geogràfica d’origen.
Destinat al consum interior de l’illa, no s’exporta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario